De Odoo software krijgt voortdurend verbeteringen. Door inspanningen van individuele bedrijven voor klanten of zogenaamde 'code sprints'.

Ook de jaarlijkse Odoo dagen, Odoo expierience 2016, in october werd uiteraard weer vooraf gegaan aan een Odoo code sprint georganiseerd door de OCA. Therp was van de partij. De werk-bijeenkomst vond plaats in het Ibis Hotel van Louvain la Neuve met een 2 keer zo hoge opkomst als het jaar daarvoor. Een groep van zo' n 100 man waaronder een paar vrouwen, programmeurs en functioneel specialisten, werkten aan projecten die van belang zijn voor de community. Bijvoorbeeld: de verbetering van de website CMS module (Simone Orsi), OpenDocument rapportages (Alexis De Lattre), electronische facturen (Alexis De Lattre), een GeoEngine (Yannick Vaucher), secure FTP (Holger Brunn) en de product variant configurator (Paul Cătinean). Veel belangstelling kreeg het verbeteren van de modules voor Business Requirement (Eric Caudal).

Terug in Amsterdam gaat het verbeteren van de code voor andere projecten weer door. We noemen twee modules. "Normalize Dutch zip codes", die nieuw ingevoerde Nederlandse postcodes bij een adres automatisch in het juiste formaat zet: 0000 XX. https://github.com/OCA/l10n-netherlands/pull/56. En de module die het mogelijk maakt te checken of een gebruiker de correcte invoer ingeeft op een veld, bijvoorbeeld een juist email adres. https://github.com/OCA/web/pull/458